Aktuális

Négy nap alatt megduplázódott a koronavírus-fertőzöttek száma Franciaországban

Január óta 10.955 koronavírusteszt bizonyult pozitívnak Franciaországban.

Franciaországban a koronavírus-járvány áldozatainak száma egy nap alatt 108-cal 372-re emelkedett, az előző napi szintén csaknem százas emelkedés után. A kórházban ápolt 4761 beteg közül több mint ezren vannak intenzív osztályokon – közölte csütörtök este a francia egészségügyi minisztérium.

„A fertőzöttek száma megduplázódott négy nap alatt” – közölte Jérome Salomon, a tárca járványügyi felelőse, aki szerint a vírus terjedése gyorssá és intenzívvé vált. Egy nap alatt 91 új beteget kellett intenzív osztályra szállítani, ahol már 1122 fertőzöttet látnak el.

A járvány januári kezdete óta 10.955 koronavírus-teszt bizonyult pozitívnak, de Franciaországban ennél több embert tekintenek fertőzöttnek, függetlenül attól, hogy elvégezték-e náluk a tesztet. Eddig összesen 50 ezer embert teszteltek a francia egészségügyi szervek.

koronavírus párizs

(Fotó: Mehdi Taamallah/NurPhoto via Getty Images)

A fertőzöttek átlagéletkora hatvan év, s az elhunyt betegek hat százaléka volt hatvan év alatti.

Jérome Salomon megerősítette, hogy a járvány terjedésének megfékezéséhez elengedhetetlen, hogy mindenki betartsa a kedden életben lépett szigorú kijárási korlátozásokat.

„Ha mindenki leszűkíti a kapcsolatait, sokkal kevesebb fertőzött lesz” – mondta. „Otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne legyen több halott és több súlyos eset” – tette hozzá.

A franciák kedd déltől csak igazolással és halaszthatatlan ügyben hagyhatják el az otthonukat, ha munkába, bevásárolni vagy orvoshoz mennek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top