Aktuális

Megvédi szüleit a Facebookon a vietnami lány: nem a nagy haszon reménye miatt kerül sokba a maszk és fertőtlenítő

A környékbeliek nagyon szeretik a kis vietnámi üzletet, de nem értik, hogy miért kerül ilyen sokba a szájmaszk és a kézfertőtlenítő. Szívhez szóló üzenetében a lány megvédte a szüleit, és biztosította a környéken lakókat arról, hogy most mindenkinek az egészség megőrzése a legfontosabb, nem az extraprofit.

Kénytelen volt a Facebookon megvédeni szüleit Tiky, a vietnámi lány, amikor józsefvárosi vásárlók felháborodtak a maszkok és a kézfertőtlenítő árán.

Hiánycikk és drága a maszk és a fertőtlenítő.

Kevés helyen kapható, ahol van, ott drága. Képünk illusztráció (Fotó: Gettyimages)

A vegyeskereskedést üzemeltető szülők a drágaság okát  azzal magyarázták, hogy a nagykereskedelmi cégek, ahonnan az árut beszerzik, már eleve nagyon  magas áron kínálják a termékeiket. Erről nem a kiskereskedők tehetnek.

A szülők rengeteg céggel felvették a kapcsolatot, hogy a lehető legolcsóbban, mégis jó minőségű termékeket tudjanak kitenni a polcokra. Nagyon sok munkát fektetnek az árubeszerzésbe, egész nap stresszelnek, és vitáznak a nagykeresekkel. Hiába rendeltek olcsóbb termékeket Ázsiából, azokat még mindig nem szállították ki nekik, vagy nem is fogják, ezért becsapva érzik magukat, ugyanis a nagy mennyiségben, előre berendelt termékeket nem tudja már senki Magyarországra szállítani, mert nem engedik be az országba azokat, akik a szállítást elvégezték volna.

A lány leszögezi, hogy nem céljuk a nyolcadik kerületi lakosokból meggazdagodni, ebben a krízishelyzetben pedig különösen nem. Nagyon alacsony haszonnal dolgoznak, és próbálják az árakat is a legalacsonyabban tartani.

„Nagyon szeretném, ha összetartanánk, én valóban szeretnék segíteni Nektek! Bármire ha szükségetek van, írjátok meg nekem és megteszek minden tőlem telhetőt! Bármilyen észrevételetek van, osszátok meg velem, de egyből feljelenteni, azért mert valami drága, az nem megoldás. A kommunikáció viszont hatalmas dolgokra képes” – zárja posztját a vietnámi származású lány.

A teljes poszt itt olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top