Aktuális

Koronavírus: megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer-rendeléseiket az áruházak

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) megnyugtat mindenkit, „az élelmiszerellátás minden településen biztonságos marad”, nem kell aggódni amiatt, hogy a koronavírus-járvány következtében áruhiány lép fel.

Megfeszített, a biztonságos élelmiszer-ellátásra és más fontos termékek, üzemanyag, drogériai, informatikai és barkácstermékek biztonságos ellátására irányuló munkájuk során szigorú, országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelmények alapján végzik tevékenységüket a hazai boltláncok, melyek minden jogszabályi előírást és központi államigazgatási hatósági felhívást betartanak. Az OKSZ megnyugtat mindenkit, aki amiatt aggódna, hogy a koronavírus-járvány miatt áruhiány lép fel a hazai boltokban, az „élelmiszerellátás minden településen biztonságos marad”.

Folyamatosan töltik az árukészleteket (Fotó: Jenwit Ritbundit / EyeEm / Getty Images)

Folyamatosan töltik az árukészleteket (Fotó: Jenwit Ritbundit / EyeEm / Getty Images)

A koronavírus miatt elrendelt szigorú intézkedések idején is folyamatosan nyitva tartó élelmiszerboltok és drogériák arra is figyelnek, hogy például a babaápolási, háztartási tisztító és higiéniai szerek is mihamarabb elérhetők legyenek a vásárlók számára. Az élelmiszer-kereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseiket.

A dolgozók munkavégzésének segítése érdekében is hoztak intézkedéseket. Növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy – az ajánlásokkal összhangban – lehetővé tegyék a gyakoribb kézmosást is. Az áruházakban rendkívül alapos a takarítás. A vásárlókat ugyanakkor a következőkre kérik:

  • lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot
  • az üzletekben tartsanak észszerű távolságot minden személytől, az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter
  • ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra

Az OKSZ a jövőben szorosan együttműködik a önkormányzatokkal, a lakosság védelmének és megfelelő ellátásának érdekében.

Aktuális híreink a koronavírusról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top