Aktuális

Használhatatlan segélyt küldött Bergamóba az orosz elnök

Szinte használhatatlan segélyt küldött az olaszoknak Vlagyimir Putyin orosz elnök. A koronavírus elleni harcra adott adománnyal valószínűleg hátsó szándékai voltak.

Oroszországból érkezett segélyszállítmány a koronavírus-járvány olaszországi epicentrumába, Bergamóba. A baj csak az, hogy a római kormányzati körökhöz közelálló tisztviselők szerint az adomány 80 százaléka használhatatlan. 

Fertőtlenítő és vegyvédelmi eszközök érkeztek Bergamóba (Fotó: Emanuele Cremaschi / Stringer / Getty Images)

Fertőtlenítő és vegyvédelmi eszközök érkeztek Bergamóba (Fotó: Emanuele Cremaschi / Stringer / Getty Images)

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Giuseppe Conte olasz miniszterelnök egyeztetése után 600 szellőztető berendezés, valamint fertőtlenítő és vegyvédelmi eszközök érkeztek Olaszországba, száz víruskutató és epidemiológus szakember társaságában – számol be a Napi.hu. Putyin a szállítmány mellé egy üzenetet is küldött: „Oroszországból szeretettel”.

Az olasz La Stampa szerint az orosz elnöknek minden bizonnyal geopolitikai hátsó szándékai vannak a segélycsomaggal. Azt akarja bizonyítani, hogy miközben az Európai Unióra nem számíthatnak teljes mértékben az olaszok, addig ő segítő kezet nyújt a bajban. Mindeközben az orosz külügy visszautasította azokat a vádakat, miszerint a szállítmány több mint kétharmada használhatatlan lenne.

Aktuális cikkeink a koronavírus kapcsán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top