Aktuális

Pokoli állapotok egy madridi kórházban

A szerencsésebb betegeknek jut ágy vagy legalább szék, de sokaknak csak a földön marad hely.

Ha két hónappal ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy ilyen felvételek fognak majd érkezni nyugat-európai kórházakból, biztosan nem hittük volna el. A koronavírus által sújtott Spanyolországról, egész pontosan egy madridi kórházról szól az euronews tudósítása. A videón jól látszik, a kórház annyira túlzsúfolt, hogy szinte lépni is alig lehet. Betegek ülnek és fekszenek a folyosón szerteszét.

A kórházban dolgozó egyik orvos vitatja, hogy a spanyol kormány megfelelő ellátást juttat eszközökből.

„El se tudom hinni, mikor ez a híres kormányzati válságbizottság kiáll és azt mondja, hogy minden van. Ez nem igaz! Azt állítják, hogy 300 ezer tesztkészletünk van, nos ez igazán remek, hogy ennyi van, de ehhez professzionális szakemberek is kellenek, akik tudják, hogy kell használni. És ha ez nincs, akkor mire jó?”

Spanyolország Olaszország után a járvány által leginkább sújtott Európai ország. A betegek száma jelenleg 57 ezer fölött van, és már több mint 4300-an haltak meg.

Aktuális koronavírus-hírek az nlc.-n:

koronavírus, Spanyolország

Védőruhás spanyol katonák (Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top