Aktuális

Lezárják a murvás parkolót a Normafán

Szerdától rendbe teszik a Konkoly-Thege úti murvás parkolót a Normafán, ezért a területet lezárják.

Megkezdődik Normafán a Konkoly-Thege úti murvás parkoló rendbetétele és bővítése, ezért szerdától a területet lezárják – közölte a XII. kerületi önkormányzat.

A Normafa Síház melletti, védett erdőterületen lévő, aszfaltozott parkoló és a buszforduló helyén hamarosan zöldterületet, büfét, közösségi teret hoznak létre. A kieső parkolóhelyeket a nem védett erdőterületen lévő, jelenlegi murvás parkoló rendbetételével és bővítésével pótolják.

A jelenlegi murvás parkoló a Normafa Síház mellett 2019. november 18-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A jelenlegi murvás parkoló a Normafa Síház mellett 2019. november 18-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A Normafánál a parkoló áthelyezése miatt áprilistól mindössze 65 parkolóhely áll majd rendelkezésre a síház melletti aszfaltos parkolóban.

Az önkormányzat a koronavírus-járvány miatt arra kérte a kirándulókat, hogy „ne a Normafát válasszák szabadidős tevékenységükhöz, hanem a budai hegyek kevésbé látogatott területeit, kirándulóösvényeit”. Már korábban lezárták a játszótereket, tűzrakó helyeket, a szabadtéri fitneszparkot, nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, nem jár a libegő, és bezártak a területen levő büfék is.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top