Aktuális

Fegyelmezetlen volt a lakosság: Szlovéniában már igazi kijárási tilalom van

A szomszédos országban azért kellett bevezetni a lakhelyelhagyási tilalmat, mert a lakosság nem tartotta be elég fegyelmezetten a kijárási korlátozásokat.

Szlovéniában egyetlen nap leforgása alatt 26-tal, összesen 756-ra emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma. Eddig tizenegyen haltak meg az országban a járvány következtében.

Szlovéniában március 20-tól kijárási korlátozások voltak érvényben, ám most éjféltől egyenesen kijárási tilalmat vezetnek be, miután Ales Hojs belügyminiszter szerint az ország lakói nem vették elég komolyan a lakhelyelhagyási korlátozásokat. A tárcavezető ezzel együtt azt kéri az állampolgároktól, hogy viselkedjen felelősségteljesen, érett nemzetként, és a továbbiakban ne bagatellizálják el a koronavírus-járvány veszélyességét.

Mindeközben a szlovén kormány mindenütt előírja a szájmaszk és a védőkesztyű kötelező viseletét, még annak ellenére is, hogy Szlovéniában is hiány van ilyen típusú védőfelszerelésből.

(via)

Koronavírus-helyzetjelentés a szomszédos országokból: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top