Aktuális

Koronavírus: nyilvánosságra hozzák az elhunytak adatait

Látható lesz a koronavírusban elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegségeiket is közlik.

„A lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében” keddtől az elhunytak adatait részletesebben közli a koronavírussal foglalkozó kormányzati honlap. Így látható lesz a beazonosított koronavírus-fertőzéssel elhunytak kora és neme mellett az is, hogy a vírusfertőzés előtt is szenvedtek-e már valamilyen krónikus alapbetegségben. 

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb. Egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük – olvasható a tájékoztatásban.

koronavírus

Orvosok műtenek egy koronavírussal fertőzött pácienst a San Matteo kórház intenzív osztályán az észak-olaszországi Paviában (fotó: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan)

Összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert  krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről megyei adatokat is közölni fognak. Egyúttal felhívják a figyelmet arra, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzöttekének, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása. Az új funkciók életbe lépése miatt néhány órára a koronavirus.gov.hu honlap nem lesz elérhető.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top