Aktuális

Koronavírus Olaszországban: jóval kevesebb az új fertőzött, de sok a halott

Több mint 800-an haltak bele a koronavírus-fertőzésbe Olaszországban az elmúlt 24 órában. Az új fertőzöttek száma viszont csökkent.

Több mint felére csökkent az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma. Vasárnap 5217, hétfőn 4050 új fertőzést állapítottak meg a Worldometers adatai szerint. Jelenleg több mint 75 ezer azonosított beteget tartanak számon: több mint 27 ezren vannak kórházban, intenzíven mintegy négyezren. 

A polgári védelem vezetője elmondta, hogy március 20-án még tizenegy százalékkal emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma egyik napról a másikra, ez az utóbbi egy napban már két százalékra esett vissza. Ezzel együtt az utóbbi tíz nap alatt mintegy 30 ezer volt az újonnan diagnosztizált fertőzött száma.

A gyógyultak száma az utóbbi egy napban 1590-nel emelkedett, ez a legtöbb a járvány február 20-i kezdete óta Olaszországban.  A gyógyultak összlétszáma elérte a 14.620-t.

koronavírus olaszország

A halottak száma még mindig magas (Fotó: Stefano Guidi-Getty Images)

Az „új” halottak száma 812 volt az egy nappal korábbi 756-hoz képest. Összesen 11.591 ember halt meg, a gyógyultakat és halottakat is számolva az azonosított fertőzöttek száma elérte a 101.739-et. A járványban elhunyt orvosok száma meghaladta a hatvanat.  

Gondolkodnak rajta, hogyan indulhatna újra az élet

A polgári védelmi hatóság előrejelzései szerint a napról napra diagnosztizált betegek „lenullázódása” május első két hetében várható: úgy számolják, az első tartomány, ahol nem lesz új beteg, Trentino-Alto Adige lehet május elején, az utolsó Toscana, mivel jelenleg itt a legmagasabb a diagnosztizáltak napról napra történő emelkedése. A római kormány a következő órákban jelenti be az április 3-án lejáró korlátozó intézkedések meghosszabbítását, ismét 15 vagy ennél is több nappal.

Az óvintézkedések feloldását nem úgy kell elképzelni, hogy egyszerre majd megint minden szabad lesz, a normalitásba csakis fokozatosan térhetünk vissza” – mondta a hatóság elnöke. Arra utalt, hogy elsőként a termelési tevékenység működését indíthatják újra, a közösségi életet pedig továbbra is korlátozni fogják.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top