Aktuális

Győr polgármesterének, Dézsi Csaba Andrásnak pozitív lett a koronavírus-tesztje

Ezzel ő az első fertőzött magyarországi városvezető. Dézsi eredetileg kardiológus, jelenleg önkéntes karanténba vonult.

A Győri Hírekre hivatkozva írja a 24.hu, hogy pozitív lett a város polgármesterének, Dézsi Csaba Andrásnak a koronavírus-tesztje. 

Gyõr, 2019. december 6. Dézsi Csaba András kardiológus főorvos, önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP gyõri polgármesterjelöltje a jelöltbejelentő sajtótájékoztató után  / Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Gyõr, 2019. december 6. Dézsi Csaba András kardiológus főorvos, önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP gyõri polgármesterjelöltje a jelöltbejelentő sajtótájékoztató után  / Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A polgármestert két napja vizsgálták meg először, miután a város jegyzőjéről kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Dézsi első tesztje negatív lett, de még egy tesztet kért. Közleményét változtatás nélkül közöljük: 

„Ahogy arról korábban tájékoztatást adtam, Győr város jegyzőjének – akinek a múlt hét elején lázzal és felső légúti huruttal kísért betegsége zajlott – koronavírus tesztje pozitív eredményt mutatott. Március 27-én panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen, magamon is elvégeztettem a koronavírus RT PCR tesztet, amely negatív lett. Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat. Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok. A győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább. Kiváló munkatársak állnak mellettem, akik elkötelezettek Győrért és annak lakóiért, így a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg. Sőt, az eddigi munkatempót is tartjuk! A Polgármesteri Hivatal munkatársainak jelentős százaléka a héten már távmunkában dolgozik. Ezúton is köszönöm, hogy ilyen rövid idő alatt is alkalmazkodtak az új körülményekhez, és otthonról is helyt állnak a város érdekében.”

Nagy riport: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top