Aktuális

Koronavírus: 5-en meghaltak, 623-ra nőtt a fertőzöttek száma

Az előző naphoz képest 38-cal nőtt az igazoltan fertőzött koronavírusos betegek száma Magyarországon, 5 beteg meghalt.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 5 idős krónikus beteg, a gyógyultak száma 43-ra emelkedett – közölték a Koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldalon.

Jelenleg így néznek ki a hivatalos adatok a koronavírus-fertőzésről Magyarországon:

  • 623 fertőzött;
  • 43-an meggyógyultak;
  • 26 ember elhunyt;
  • 10.668-an vannak hatósági házi karanténban;
  • 17.769 mintát vizsgáltak az akkreditált laboratóriumban.
Forrás: Koronavirus.gov.hu

Forrás: Koronavirus.gov.hu

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus, minden megyében van igazolt fertőzött.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és akik csak tehetik, maradjanak otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

A koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

(Kiemelt kép: Aizuddin Saad/NurPhoto)

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top