nlc.hu
Aktuális
Intenzív osztályra került a koronavírusos brit miniszterelnök, Boris Johnson

Intenzív osztályra került a koronavírusos brit miniszterelnök, Boris Johnson

Állapota folyamatosan súlyosbodott, mióta elkapta a koronavírust. Valószínűleg a külügyminiszter, Dominic Raab helyettesíti.

Amikor a brit sajtó vasárnap arról írt, hogy kórházba került a COVID-19-cel diagnosztizált brit miniszterelnök, Boris Johnson, a hivatalos tájékoztatás az volt, hogy a lépés csak elővigyázatosságból történt. 

Ám minden jel arra utal, hogy Johnson állapota romlik, a The Guardian beszámolója szerint hétfő este már intenzív osztályra került. 

Korábban az is kiderült, hogy szombat óta nem tudott egyeztetni sem a helyettesével, sem a kormánytagokkal. A miniszterelnök szóvivője azt mondta, Johnsont a külügyminiszter, Dominic Raab helyettesíti.

II. Erzsébet királynő éppen vasárnap este intézett beszédet az Egyesült Királyság népéhez. „A brit nemzet legyőzi az új koronavírus okozta járványt, ha megőrzi egységét és elszántságát” – üzente. Kijelentette, jóllehet a nemzetre várnak még megpróbáltatások, de „visszatérnek majd a szebb napok, ismét a barátainkkal és a családunkkal lehetünk, megint találkozunk egymással”.

(via)

(Kiemelt kép: Christopher Furlong / POOL / AFP)

További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top