Aktuális

Nőtt a halottak, csökkent az új fertőzöttek száma Olaszországban

Kis mértékben javult a helyzet Olaszországban a korábbi napokhoz képest, de ez még nem a járvány végét mutatja.

636-tal nőtt az elmúlt egy nap alatt az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban, a járvány helyi kitörése óta elérte a 16.523-at – közölte hétfő esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma mintegy ezerrel kevesebb volt, mint egy nappal korábban.

A halottak száma így ismét emelkedett a vasárnap jelzett 525-höz képest. Az elmúlt egy napban 1941 új fertőzöttet diagnosztizáltak (vasárnap 2972-t). Az azonosított fertőzöttek jelenlegi száma meghaladja a 93 ezret: ebből több mint 28 ezren vannak kórházban, kevesebb mint négyezren intenzív osztályon.

A mostani volt az egymást követő harmadik nap, amikor egész Olaszországban nem került új beteg intenzív osztályra. A március 30-tól számított utóbbi egy héten kilencven százalékkal csökkent a kórházba szállított fertőzöttek száma.

A gyógyultak száma elérte a 22.837-et. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 132.547-et.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a napi több mint hatszáz halott és majdnem kétezer diagnosztizált fertőzött „kevesebb mint korábban, de ez még nem a járványhelyzet végét mutatja”.

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top