Aktuális

Különleges, víruspusztító fertőtlenítéssel próbálkoznak a BKV járatain

Ózonnal nyírják ki a koronavírusokat a BKV járatain.

Kipróbálták az ózonos fertőtlenítést a BKV Kőér utcai metró telephelyén egy metrószerelvényen. A CE Developments nevű cég nagy teljesítményű ózongenerátorai a BKV közleménye szerint beváltak: kiváló eredményekről árulkodtak már az első mérések, amelyek egyértelműen képesek megmutatni a mikroorganizmusok jelenlétét a fertőtlenítés előtt és után – írja az Index

Ózonos fertőtlenítés a metróban (Fotó: BKV )

Ózonos fertőtlenítés a metróban (Fotó: BKV )

A technológia lényege, hogy ózon hatására az oxidálási folyamat során a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, míg hagyományos vegyszerekkel ez előfordulhat. A technológiai folyamat végén a maradék ózont lebontják a készülékek, így a közlekedési eszköz akár azonnal használatba vehető.

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz biztonsági intézkedéseket: szünetel az első ajtós felszállás, kordonnal választották el járművezetőket, folyamatosan védőfelszerelést juttatnak a dolgozóknak, és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható, áll a közleményben.

Aktuális híreink a budapesti tömegközlekedésről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top