Aktuális

Milák Kristófot nem rázta meg az olimpia elhalasztása

Olimpia lesz jövőre is...
milákot nem zavarja a halasztás

Milák Kristóf világbajnok úszót bevallása szerint nem viselte meg, hogy a tokiói olimpiát 2021-re halasztották.

„Ez van, ehhez kell alkalmazkodni. Még mindig jobb, mintha végleg törölték volna, ez volt a legkedvezőbb lehetőség” – mondta az M1 aktuális csatornának a húszéves versenyző, aki hozzátette, úgy kell hozzáállni, hogy így még egy év van a felkészülésre. (Mint ismeretes, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a jövő évre is július-augusztusi olimpiarendezésről egyeztetett a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (WA), miután a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a tokiói játékokat.)

Hozzátette: nem szeretne „egy úszásnemes és egytávos versenyző” maradni. Megfogalmazása szerint ez egy bizonyítási vágy a részéről, de jelenleg nem aktuális, mivel nincsenek vizes edzései, kizárólag otthon készül, azaz fut és tornázik.

A Honvéd úszója eddig 200 méter pillangón érte el legnagyobb sikereit: 2018-ban Európa-bajnok lett, tavaly pedig 1:50.73 perces világcsúccsal győzött a világbajnokságon.

Koronavírus-hírek az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top