Aktuális

Operatív törzs: még nem vagyunk a járvány végén

Müller Cecília elmondta, napról napra emelkedést tapasztalnak a koronavírussal fertőzöttek számában.

Csütörtök délben is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Müller Cecília országos tisztifőorvos azzal kezdte, még nem vagyunk a járvány végén, egyelőre napról napra növekszik az aktív koronavírus-fertőzések száma. 

Az operatív törzs sajtótájékoztatója, középen Müller Cecília

Az operatív törzs sajtótájékoztatója, középen Müller Cecília

A legfrissebb adatokról is beszámolt: 116 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel 2284-re nőtt a Magyarországon azonosított esetszám. Az elmúlt 24 órában 14 ember halt meg, róluk Müller azt mondta, idős, krónikus betegek voltak. A kórházakban jelenleg 850 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 61-en szorulnak lélegeztetőgépre.

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy csak a Nemzeti Népegészségügyi Központ által jóváhagyott, engedélyszámmal ellátott tisztítószereket érdemes fertőtlenítésre használni, mert ezek a vírusölő szerek. A textilmaszkokról is beszélt, ezeket 60 fokon lehet és érdemes kimosni minden használat után. 

A közelgő anyák napjára utalva azt is elmondta, bátran készítsünk csokrokat az édesanyáknak, nagymamáknak, mert virággal nem terjed a vírus.

A rendőrség részéről Kiss Róbert rendőralezredes arról beszélt, a reggeli és délutáni idősávokban nyitva lesz a hegyeshalmi határátkelő a magyar–osztrák határon ingázók részére. Azt is elmondta, az elmúlt 24 órában 536 házi karantént rendelt el a rendőrség, de a hatósági karanténok száma folyamatosan csökken. Jelenleg 10 742 hatósági házi karantén van érvényben.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top