Aktuális

A szél- és porvihar után nem lesz panaszod az időjárásra

Szombaton még egy szélvihar tépázza meg az ország egy részét.

Szombaton többnyire kevés felhő várható sok napsütéssel, ugyanakkor délelőtt északkeleten, délután pedig a déli, délnyugati megyékben lehet átmenetileg több a felhő, és főleg ezeken a tájakon helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. 

Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, sőt nagy területen viharossá fokozódik a szél, amely a száraz talajállapot miatt több helyen porviharokat okozhat. Erősen viharos széllökések is előfordulhatnak zápor, zivatar környezetében.

A légmozgás késő délutántól egyre többfelé veszíteni kezd erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 25 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb. Késő estére többnyire 3 és 14 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Viharos lehet a szombat (Illusztráció: Pexels.com)

Viharos lehet a szombat (Illusztráció: Pexels.com)

Vasárnap gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Legfeljebb a délnyugati, illetve az északkeleti tájakon alakulhat ki néhol záporeső. Az északnyugati, északi szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. A Dunántúlon valószínű a több felhő, arrafelé helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Az északkeleti, keleti, majd a délire forduló szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul, de az északi völgyekben fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Kedden a változó vastagságú felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Helyenként alakulhat ki záporeső, zivatar. A délkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között valószínű, de az északi völgyek kevésbé felhős részein ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Szerdán a fátyolfelhők mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, és főként a Dunántúlon, valamint az északi megyékben szórványosan zápor, zivatar is valószínű. Élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top