Aktuális

Nem javul Kim Dzsong Un állapota a műtét után, valami baj lehet

Az észak-koreai vezető a napokban komoly szív- és érrendszeri műtéten esett át, de a hírek szerint nem javul az állapota.
Egyes értesülések szerint súlyos állapotban van a műtéten átesett Kim Dzsong Un

A Reuters hírügynökség szombaton bennfentesekre hivatkozva arról számolt be, hogy Kína egészségügyi szakértőket és kormányzati tisztségviselőket küldött Phenjanba. Mindezt röviddel azután, hogy szárnyra kapott a hír, hogy az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un komoly szív- és érrendszeri műtéten esett át. A hírügynökség jelezte, nem sikerült pontosan megtudnia, miért utazott a kínai delegáció Észak-Koreába.

Kim Dzsong Un egészségi állapotáról azután kezdődtek a találgatások, hogy a vezető nem jelent meg április 15-én az államalapító nagyapja, Kim Ir Szen születésnapja alkalmából megtartott megemlékezésen, pedig ez az ország egyik legnagyobb ünnepe.

A hét elején az amerikai és a dél-koreai média is megszellőztette, hogy Kim Dzsong Un műtéten esett át. A Daily NK című dél-koreai honlap észak-koreai forrásokra hivatkozva közölte: a 36 évesnek becsült Kim Dzsong Un április 12-én szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át, és jelenleg hjangszani villában lábadozik, nem messze Phenjantól.

Eközben az észak-koreai állami média nagyjából két hete semmilyen hírt nem közölt a vezetőről, aki nem először tűnik el a nyilvánosság elől. 2014-ben már több mint egy hónapja nem látta a nyilvánosság, miután végre bicegve megjelent a televízióban. Kim Dzsong Un egyébként erős dohányos, túlsúlyos, a helyzetet pedig tovább rontja, hogy családjában meglehetősen gyakoriak a szív- és érrendszeri megbetegedések: többek között édesapja, Kim Dzsong Il és szívinfarktusban halt meg 2011-ben.

Olvass még többet Kim Dzsong Unról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top