Aktuális

Egy év után találtak meg egy elkóborolt kutyát

Az eltűnés után a gazdik plakátoltak, vadászokkal járták a határt, de nem találták meg az ebet. Végül egy állatmenhelyre került, és szerencsére le tudták olvasni a chipet.

A Katrin nevű labrador eltűnéséről a gazdája, Rebeka mesélt a Blikknek. „Van egy másik, fiú kutyánk, ő idősebb Katrinnál. Russellt tavaly tavasszal elragadta a szerelem, átugrott a két méter magas kerítésünkön, Katrin pedig utána. Russell estére hazajött, azonban Katrin eltűnt. – A lapnak arról is mesélt Rebeka, hogy Katrint 200 kilométerről vitték haza Siófokhoz közeli otthonukba. – Azért épp őt, mert volt egy nagy búb a fején, emiatt senkinek nem kellett. Amikor megláttam, azonnal beleszerettem. Katrin nagyon szerette a lábtörlőket, a párom fűnyírás közben még ősszel is talált szétrágott lábtörlődarabokat. Amikor eltűnt, a másik kutyánk búskomor lett, nagyon hiányzott neki a pajtása.

labrador lógatja a nyelvét

Képünk illusztráció (Fotó: Piaxabay)

A Blikk szerint Rebeka és férje soha nem tettek le Katrinról, a megtalálása előtt két nappal a lány azt mondta, úgy érzi, itt lehet valahol a közelben. Mégis, amikor a Siófoki Állatmenhelyről felhívták Rebekát, nehezen hitte el, hogy a kutya megkerült. A menhelyen elmondták, hogy az eb már napok óta ott van, csak az első vizsgálatnál nem találták meg a chipet a nyakában. Már épp arra készültek a menhely munkatársai, hogy pár nap múlva örökbe adják a labradort, amikor az állatorvos védőoltást adott neki, és ő szerencsére le tudta olvasni a csipet.

„Egy év telt el azóta, hogy Katrin elszökött. Bár rossz a szemem, már messziről megismertem őt – mondta Rebeka. – Ő is felismert minket, amikor kinyitottuk az autónk csomagtartóját, már ugrott is be, ahogy régen. Katrin azóta séta közben a lábamhoz ér a testével. Ha pedig megállunk, azonnal ráül a lábamra.”

Vau, vau, vau: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top