Aktuális

Merkely Béla: fontos a szűrőprogramban való részvétel

A Központi Statisztikai Hivatal választja ki azokat, akik részt vehetnek a koronavírussal kapcsolatos országos szűrőprogramban.

Együttműködésre kérte a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla azokat, akiket kiválasztanak a koronavírussal kapcsolatos országos szűrőprogramba. Az M1 kedd esti műsorában emlékeztetett arra, hogy  az ország négy orvosegyeteme reprezentatív szűrőprogramot indít a lakosság koronavírus-fertőzöttségének felmérése érdekében.

Arra kért mindenkit, hogy akit kiválaszt a szűrésre a Központi Statisztikai Hivatal, vegye komolyan a felkérést, és működjön együtt az egészségügyi dolgozókkal.

Fontos a koronavírus-szűrőprogramban való részvétel

Fontos a koronavírus-szűrőprogramban való részvétel (Illusztráció: Getty Images)

A május 1-jén induló, két héten át tartó programban mintegy 18 ezer, az ország népességét kor és lakóhely alapján reprezentáló ember vesz majd részt – tette hozzá. Közlése szerint levélben és telefonon értesítik azokat, akiket kiválasztanak a vizsgálatra; fontos, hogy mindenki vegyen részt a programban.

A szűrést a négy egyetem ezer munkatársa végzi, köztük orvostanhallgatók is. A mintavétel mellett kérdőíves felmérést is végeznek.

Korábbi koronavírushírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top