Aktuális

Súlyos baleset ért egy sírásót, majdnem maga alá temette a ráomló föld

Szabadon tudott lélegezni, ezért nem halt meg. A baleset után a sírásót kórházba szállították.

Kemény munka a sírásás, ahogy azt tavaly szeptemberben az nlc.-nek is elmondta az Országos Sírásó Verseny egyik indulója: a temetéseket nem lehet megszokni. A munka ráadásul fárasztó és balesetveszélyes, utóbbit támasztja alá egy New Jersey-ből érkező hír, melyet a 24.hu bökött ki.

A beszámoló szerint egy 59 éves sírásó beleugrott egy friss sírgödörbe, hogy ellenőrizze, elég mély-e már, amikor is ráomlott a föld. A FOX szerint a férfi nem tartotta be a biztonsági előírásokat, azaz nem biztosította a kiásott földet, mielőtt mérni akart. A beomló föld térdmagasságig lepte el a gödröt, kiszabadulni képtelenség volt. Az illető fél órát töltött a gödörben, ekkor hallották meg a kollégák a segélykiáltásait.

Temetőm és sírkövek a naplementében

Temető naplementében / Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Vincent Auteri rendőrőrmester azt mondta, a sírásónak iszonyat nagy szerencséje volt, hogy a beomló föld nem lepte el, és tudott lélegezni, ellenkező esetben nem éli túl a balesetet. 

Sokan úgy gondolják, a sírásás egyszerű fizikai munka, és talán mi is ezt hittük, mígnem tavaly ellátogattunk a hazai temetkezési cégek közt évente meghirdetett és megrendezett versenyre. A sírásó munka nehézségeiről tavaly riportot forgattunk. 

Óvni kéne magunkat: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top