Aktuális

Őrült luxusban éltek a lekapcsolt drogdílerek

A szegény ember Sebhelyesarcúja: olyan belsőépítészeti megoldásokat mutatunk a rendőrség jóvoltából, hogy az aranyozott korinthoszi oszlopfő adja a másikat.
Az akciót a Ceglédi Rendőrkapitányság felügyelte

Kétszáz rendőr, 65 rendőrautó, 22 helyszín, négy megye és egy lekapcsolt drogterítő hálózat: méltán büszke a rendőrség a hétfő hajnali akciójára, melynek során 50 millió forintot, még legalább ilyen értékű tárgyakat, kocsikat és majdnem 7 kiló drogot foglaltak le, 23 embert kaptak el. Az erről szóló közlemény eleve csodálatos:

A meggyőző fölényt képviselő, 22 helyszínen felvonuló rendőri egységek esélyt sem hagytak az esetleges menekülésre, vagy az illegális szer megsemmisítésére, amikor 2020. május 5-én hajnalban szinte egy időben kopogtak be a közel két tucat címre. A kellően előkészített realizálást hat helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, 16 másikon a közreműködő rendőri erők hajtották végre. A szolgálati gépkocsik csomagtartóit megtöltötték a talajradarok, a kábítószer azonosítására szolgáló digitális spektrométerek és a fémkereső készülékek, de a kábítószerkereső kutyáknak is jó hasznát vették. Hol a konyhaszekrény fiókjait szaglászták végig, hol szinte a föld alá rejtett droghoz vezették a bűnüldözőket. A rendőrök 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21 főt gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével. A gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek. A legnagyobb tételben a bűnügyi felügyelet alatt álló K. Máriusz üzletelt. Miután 2020. február végén letartóztatását enyhítették ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A szer megvásárlásába (7-800 forint/gramm) fektetett több tízmillió forintját jelentős többlettel hozta vissza az anyag grammonként 900-1600 forintos eladásával. Az egyes helyszíneken közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le, a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal két ingatlant vett zár alá.

Szerencsére videó is van:

A legsúlyosabb azonban az, amilyen életmód a képek alapján elénk tárul: a kilencvenes évek legsúlyosabb megoldásait, lakossági giccset és pszichedelikus látványelemeket egyszerre  tartalmaző enteriőrökhöz nincs is mit hozzáfűzni, galériában mutatjuk.

Az akciót a Ceglédi Rendőrkapitányság felügyelte
Megnézem
Összes kép (6)

A drog rossz, értem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top