Szabadidő

Megvalósult a Breaking Bad, tanárok főzték a drogot

Egy egyetemi kampuszt is lezártak a botcsinálta drogbáróaspiránsok miatt.

A Henderson State University of Arkadelphia kémia szakos adjunktusai, a 45 éves Terry David Bateman és a 40 éves Bradley Allen Rowland úgy gondolták, hogy az egyetemi fizetésüket némi kristályos metamfetamin (kristálymet) főzésével fogják kiegészíteni – értesült a CNN amerikai hírcsatorna. A kristályos metamfetamin ugyanaz a drog, mint amelyet a Bryan Cranston által alakított kémiatanár, Walter White is előállított a Breaking Bad című sorozatban.

Az egyetem munkatársát múlt hét pénteken vették őrizetbe a megyei seriff munkatársai, miután még októberben valaki bejelentést tett, hogy az egyetemi laborok környékén különös vegyszerszagot lehet érezni.

Képünk illusztráció, de a Breaking Bad szereplői is sárga vegyvédelmi ruhában főzték a drogot (Fotó: iStock)

A helyszínre kiszálló rendőrök megtalálták a drog egy részét, illetve a kábítószer előállítására és fogyasztására szolgáló eszközöket is felfedeztek. Tina Hall, az egyetem kommunikációs munkatársa közleményt adott ki az esetet követően, amelyben tájékoztatja a közvéleményt, hogy az egyetemi laborban teljes fertőtlenítést hajtottak végre, sőt a légtisztító berendezések szűrőit is lecserélték, nehogy a drog vagy annak valamely, egészségre káros komponense egészségügyi problémát okozzon.

Hall azt nem tudta megerősíteni, hogy a két férfinak köze volt-e a kábítószer előállításához, igaz, annyit elárulta közleményében, hogy október 11-én, azaz két nappal a bejelentést követően mindkettőjüket ideiglenesen felfüggesztették állásából.

A CNN információi szerint Batemannek és Rowlandnek rövidesen meg kell majd jelennie a helyi bíróságon, miután az ügyész hivatalosan is vádat emel ellenük. A nyomozás eközben folytatódik a részletekkel kapcsolatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top