Aktuális

Ku-Klux-Klan csuklyában ment vásárolni egy amerikai egy szimpla maszk helyett

Kalifornia állam híresen elfogadó és liberális, mondhatnánk azt is, hogy az USA demokrata pártjának egyik bástyája, ahol az ország déli államaiban jellemzőbb rasszizmus közel sem számít annyira hétköznapinak, mint délen. Erre tessék, egy boltba a hírhedt Ku-Klux-Klan (KKK) csuklyában megy be vásárolni egy helyi lakos.

Mindez San Diegóban történt, ahol a koronavírus-járvány miatt éppen kötelező a maszk viselése. A Los Angeles Times cikke szerint az illetőt többször is felszólították, hogy vegye le a csuklyát, de nem volt hajlandó megtenni, csak akkor, amikor fizetett az áruért, amit bepakolt a kocsijába. 

A koronavírus-járvány még távolról sem lépett a lecsengés időszakába az Egyesült Államokban, egy kiszivárgott jelentés szerint június elején napi 3 ezren is belehalhatnak a betegségbe. A maszk viselése sok helyütt kötelező, de amikor ezt bevezették, nyilván nem arra gondoltak, hogy a rasszizmus amerikai jelképének tartott KKK csuklyát húzzanak az emberek a fejükre. 

A KKK 2018-ban 12 ezer tagot számlált, 1920-ban viszont 4 milliót. 

(via

Hogy állunk most a maszkokkal? 

Hűtőszekrények egy üzletben

Hűtőszekrények egy üzletben / Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top