Aktuális

Szólt a vevőnek, hogy vegyen maszkot: ezért lőhették le az amerikai biztonsági őrt

Az amerikai Michigan államban lévő Flint városában történt a szörnyű tragédia, ahol lelőttek egy nyolcgyermekes biztonsági őrt.
A kötelező maszkviselés miatti vita vezetett tragédiához

Michigan állam kormányzója, Gretchen Whitmer rendelte el óvintézkedésként, hogy kizárólag védőmaszkot viselve lehet bemenni az olyan zárt, közösségi terekbe, mint például egy bevásárló központ. Az egyik helyi biztonsági őr, Calvin Munerlyn a Family Dollar nevű boltban dolgozott, amikor megtámadták.

A helyi hatóságok szerint nem kizárt, hogy a kötelező maszkviselés miatti vita fajulhatott odáig, hogy végül lelőtték a nyolcgyermekes édesapát. A Washington Post szerint a helyi rendőrök most két gyanúsított után nyomoznak. Egyelőre azt tartják valószínűnek, hogy Calvin Munerlyn figyelmeztetett egy boltba maszk nélkül betérő nőt, hogy pótolja a védőfelszerelést, mire a nő vitatkozni kezdett vele, végül odahívta két ismerősét, akik lelőtték a biztonsági őrt.

A támadók azonnal elmenekültek a helyszínről: még keresik őket, a nő viszont már őrizetben van.

(via)

A védőmaszk nem először feszültség forrása a koronavírus alatt: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top