Aktuális

Bajorországban 5000 euró is lehet a bírság, ha valakin nincs maszk

Hétfőtől kötelező maszkot hordani, a büntetés 150 eurótól indul, de ennél sokkal több is lehet.

Bajorországban hétfőtől kötelezően maszkot kell majd hordani az üzletekben és a közösségi közlekedés járatain a koronavírus-járvány miatt – írja az Index. Aki megsérti az előírást, 150 euró, azaz több mint 50 ezer forint bírságra számíthat. 

Jóval szigorúbb szabályok vonatkoznak azonban az üzlettulajdonosokra: ha nem gondoskodnak róla, hogy minden egyes alkalmazottjuk szájat és orrot elfedő maszkot kapjon, akár 5000 eurós (kb. 1,7 millió forint) büntetést is kaphatnak. 

bajorországban 5000 euró is lehet a bírság, ha nincs maszk

A német rendőrök szigorúan ellenőrzik majd a kötelező maszkviselési szabályok betartását (Fotó: Getty Images)

A bajor szabályok szerint a maszk – vagy a szájat és orrot eltakaró kendő – viselése 6 éves kortól lesz kötelező mindenkinek. A hatóságok nagyon komolyan veszik az előírást, és folyamatosan ellenőrzik majd annak betartását. 

Az Index szerint annak ellenére, hogy Németországban csökken az aktív fertőzöttek és az új esetek száma, Bajorországban csak lassabban oldják fel a korlátozásokat más tartományokhoz képest.

Németországban egyébként eddig 153 ezer koronavírus-fertőzést azonosítottak, a halálos áldozatok száma 5575. 

További híreink a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top