Aktuális

Rengeteg temetést elhalasztanak a járvány miatt

A koronavírus miatt szűk családi körben tartják a temetéseket, de a legtöbb szertartást elhalasztják, hogy a járvány elmúltával méltó módon búcsúztathassák hozzátartozójukat.
temetés koporsó

A koronavírus-járvány miatt a temetések nagyobb részét szűk családi körben tartják, de nagyon sokan későbbre halasztják a szertartást abban reménykedve, hogy pár hónap múlva méltó módon tudnak majd elbúcsúzni hozzátartozójuktól – írja a Blikk.

Az egyik megyei napilap gyászrovata jól mutatja a járvány miatti változást: egy hét alatt, 84 halálesetből 57-et tartanak szűk családi körben, vagy későbbre halasztják a temetést. Összehasonlításképpen: tavaly szeptember 72 halálesetből egyet sem tartottak szűk körben, és csak kettőt halasztottak későbbre.

Most az a tapasztalat, hogy csupán pár ember, legfeljebb tíz áll a sírnál, a ravatalozás elmarad, a pap rövidebb beszédet tart, a gyászolók pedig fegyelmezetten tartják a kétméteres távolságot. És sokkal kevesebb a szertartás.

Hamvasztás esetén évről évre nőtt azoknak a száma, akik hazavitték az urnát, most a járvány erre újabb okot ad. A gyászolók pedig azt remélik, ha levonul a járvány nagyobb családi-baráti körben búcsúztathatják szeretteiket.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top