Aktuális

Ajánlás a temetésekhez: legfeljebb tíz gyászoló búcsúztassa az elhunytakat

Megváltoznak a temetések és a boncolások is.
kockázatos temetések

Amire talán nem is gondolnánk: a boncolásokat és temetéseket is nagyban érinti a járványhelyzet, hiszen a koronavírusban elhunytak extra veszélyt jelentenek a velük foglalkozókra.

Az ő hozzátartozói számára hamvasztásos temetést javasolnak a patológusok, a temetkezési szolgáltatók pedig azt kérik, hogy a szertartásokon legfeljebb tíz hozzátartozó legyen jelen – írja a Magyar Nemzet.

A temetkezési szolgáltatók és hamvasztóüzemek sürgősen speciális védőfelszereléseket kértek az Operatív Törzstől a kockázatos munkára hivatkozva.

„A patológiákon is teljesen megváltoztak a szabályok. Miniszteri utasításra felfüggesztették a boncolásokat, és a legmagasabb fokú, a HIV- vagy a Creutzfeldt–Jakob-fertőzötteknél is alkalmazott óvintézkedéseket léptettek életbe” – írja a lap.

Azokat az elhunytakat, akik bizonyítottan koronavírus-fertőzöttek, akár volt alapbetegségük, akár nem, még a kórházi osztályon eleve dupla zsákba helyezik, amelyek külsejét fertőtlenítik és megjelölik. Ugyanígy kell eljárni azokkal is, akiknél akár csak a gyanúja is felmerül a fertőzésnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top