Kormányinfó: A veszélyhelyzet visszavonásáról az országgyűlés dönt majd

nlc | 2020. Május 07.
Gulyás Gergely arra is választ adott, elutazhatnak-e a fővárosiak a telkeikre.

Újra  kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Budapest, 2020. április 4.
A kormany.hu által közreadott képen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ online sajtótájékoztatót tart “Kormányinfó – Mit, miért tesz a kormány?” címmel 2020. április 4-én. A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a minisztériumoktól összesen 1345 milliárd forintot – jelentette be Gulyás Gergely.
MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Hétfőn elkezdődött a védekezés második szakasza – mondta Gulyás, és ismertette a számokat. Elmondta, hogy a számokat tekintve a fertőzés lassult, de vannak területi különbségek, a megfertőzöttek nagyobb része döntően a fővárosban van. Az élet újraindítására szigorú menetrend szerint kerülhet sor, fontos betartani az intézkedéseket, például szájmaszkot hordani boltokban, járműveken.

Említette, a napokban vita alakult ki a budapestiek utazásával kapcsolatban. Tisztázta, budapesti, pest megyei lakosok meglátogathatják nyaralóikat, szeretteiket vidéken a biztonsági szabályokat betartásával. Elmondta, hogy az érettségi zökkenőmentesen zajlott le eddig, és megköszönte a tanároknak, szülőknek és diákoknak a fegyelmezettségüket.

Többek között ezeket mondta még Gulyás:

Aktuális híreink a témában

Exit mobile version