Aktuális

Alkoholt és drogokat kapnak a szállodában pihenő hajléktalanok San Franciscóban

A kezdeményezéssel a függőket érintő komplikációk veszélyeit csökkentenék az amerikai nagyvárosban.

A BoingBoing a tegnapi napon számolt be a San Francisco-i közegészségügyi hivatal, a San Francisco Department of Public Health (SFDPH) kezdeményezéséről, amelynek keretében a koronavírus-járvány idején üresen álló szállodákban elszállásolt hajléktalanok ingyen juthatnak alkoholhoz, marihuánához és a heroinfüggők kezelésében használt metadonhoz.

Természetesen nem valami fura szabadidős programról van szó, a szereket azok kaphatják meg, akiket függőként tartanak nyilván, vagy akik vállalják a nyilvántartásba-vételt az amerikai nagyvárosban. 

San Franciscóban ingyen kapják az alkoholt a hajléktalanok

Az ingyenes alkohollal a függőket akadályoznák meg a karantén elhagyásában (Fotó: Profimedia)

Az ötlet nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Az alább látható üzenetváltásban a T Wolf nevű felhasználó egyenesen azt rótta az egészésügyi hivatal szemére, hogy ezzel a módszerrel nem segítenek a hajléktalanokon, hanem épp ellenkezőleg, lehetővé teszik, hogy hódoljanak a függőségüknek.

Az SFDPH azonban felvette a kesztyűt és válaszolt a felvetésre. Mint írják: „ezek az ártalomcsökkentő módszerek – amelyeket nem csak San Francisco területén léptettünk életbe és amelyet nem az adófizetők pénzéből fedezünk – segítenek a klienseknek sikeresen végigcsinálni az izolációt vagy karantént, aminek jelentős egyéni és társadalmi előnyei vannak egészségügyi szempontból, a covid-19 járvány során”.

Jenna Lane, a város egészségügyi hivatalának szóvivője a New York Postnak nyilatkozva elárulta, a program keretében eddig 43 hajléktalan kapott alkoholt, dohányt vagy orvosi célú marihuánát , annak érdekében, hogy ne hagyják el a biztonságos karanténjaikat. 

Tovább cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top