Aktuális

Franciák tódultak a spanyol határra a karantén feloldása után, hogy cigarettát vegyenek

Jóval olcsóbban tudják ott megvenni a dohányárút, mint otthon.
Kutatók szerint egy fehérje okolható azért, hogy a dohányosok érzékenyebbek a koronavírusra.

Tömegesen indultak cigarettát venni a francia-spanyol határon fekvő Perthusba a karantén feloldása után a franciák, mivel a kisvárosban fele annyiba kerül a dohánytermék, mint hazájukban. 

„Az emberek megrohamozták az üzleteket a Perpignan városától délre található határ menti településen, és teljesen elfelejtették az egészségügyi előírásokat, ezért a megyei csendőrség a spanyol hatóságok kérésére beavatkozott. Megkértük az embereket, hogy menjenek ki a boltokból és kint álljanak sorba” – jelezték francia források.

A France2 közszolgálati televízió képei szerint több száz méteres sorokban több mint két órát várakoztak az emberek a kisváros mindhárom dohányboltja előtt.

A perthusi önkormányzat szerint az emberek többsége nem viselt maszkot és nem tartott legalább egyméteres távolságot. A francia csendőrség szerint akkora dugók alakultak ki a határon, mint a nyári időszakokban a nyaralások elején és végén.

A két ország között a járvány miatt a határ hivatalosan zárva van, de a kishatárforgalom engedélyezett, így Perthus földrajzi helyzete miatt a környékbeli spanyolok és franciák szabadon járnak át a határon.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top