Aktuális

Így mentették ki a Dunába borult 17 éves kajakos lányt a vízből

Szinte az utolsó pillanatban mentették ki a Dunából a vízbe esett fiatal kajakos lányt, aki a csónakjába kapaszkodva kiáltott segítségért.
A Dunába borult kajakos lányt a rendőrök mentették ki a vízből

Gyöngyösi Veress Anett főtörzsőrmester és Mátrai György zászlós épp járőrszolgálatot láttak el a Margitszigeten május 11-én délelőtt, amikor az erős sodrású vízben észrevettek a kajakedzés közben Dunába borult fiatal lányt, aki a csónakjába kapaszkodott, miközben segítségért kiáltozott.

A zászlós levette az egyenruháját, majd beúszott a parttól kb 30-35 méterre lévő lányhoz, akit már meglehetősen kihűlt állapotban húzott a partra. Gyorsan beültették a kajakos fiatalt a szolgálati autóba, majd a XIII. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, ahol meleg ruhát és teát is kapott, miközben a rendőrök értesítették a lány szüleit. 

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya soron kívül elismerésben és jutalomban részesítette a két rendőrt – írja közleményében a rendőrség.

Még több, kevésbé ijesztő dunai kaland az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top