Aktuális

Illegális szeméthegyeket számolt fel a MÁV

Az év első négy hónapjában csaknem 800 tonna illegális hulladékot szállíttatott el a vasúttársaság.

Az év eleje óta összesen 745 tonna illegálisan lerakott hulladékot vitetett el a MÁV a vasúti területekről országszerte.

Április végéig Budapest közigazgatási határain belülről 480 tonna, vidéki MÁV-területekről pedig 265 tonna jogszerűtlenül elhelyezett szeméthalom tűnt el. Erre több mint 38 millió forintot meghaladó összeget fordított eddig a vasúttársaság.

illegális hulladék máv

Négy hónap alatt 745 tonna illegális hulladékot vittek el a MÁV területeiről (Fotó: MÁV)

Bár a járványhelyzet miatt most a megszokottnál lassabban haladnak az illegális hulladék felszámolásával, a MÁV folytatja a szemét elszállítását. Májusban a következő helyszínek megtisztítását ütemezték be: Szolnokon a Medve-, Oroszlán-, Tigris-, Párduc utcák környezete, Mezőkövesden a vasúti átjáró környezete, Baján és Csongrádon a vasútállomás területe, illetve több budapesti helyszín tisztulhat meg.

Tavaly országszerte összesen 3168 tonna, nem vasúti technológiából keletkező hulladékot szállítottak és helyeztek el ellenőrzött körülmények között.

További hírek az illegális szemetelésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top