Aktuális

Nyithatnak a játszóterek, csak a dolgozóknak kell maszk az éttermekben – Megjelent a kijárási korlátozást enyhítő rendelet

Budapest kivételével az egész országra érvényes a kijárási korlátozást lazító rendelet. Mutatjuk a részleteket.

Megjelent a Magyar Közlönyben az rendelet, amelyen szabályozza a járvány elleni védekezés következő ütemét, és részletesen tartalmazza a kijárási tilalom lazítását.

Ezek az intézkedések már nem csak vidékre, hanem Pest megyére is vonatkoznak. Most már csak Budapestre érvényesek az eredeti szigorú korlátozások.

étterem maszk koronavírus enyhítés

Felszolgálók figyelik a teraszon étkező vendékeket Nyíregyházán a Dózsa György utcában 2020. május 4-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

  • A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.
  • A vendéglátó egységekben – vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni az ott dolgozók. A védőtávolság betartása kötelező.
  • A szabadtéren lévő játszótér nyitva tarthat és látogatható.
  • A szálláshelyek fogadhatnak vendéget, és a vendégek számára az ott-tartózkodás megengedett.
  • A szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok irányadóak.
  • Június 1-től a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt.
  • Június 1-től a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható.
  • A családi rendezvény során a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.

A rendelkezések május 18-án lépnek hatályba, kivéve azokat, amelyeknél külön jeleztük.

További cikkek a korlátozások enyhítéséről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top