Aktuális

Állatkertek, arborétumok, játszóterek: mutatjuk vidéken hol és mi indult már be

Budapesten és Pest megyében továbbra is érvényben vannak a kijárási korlátozások, a vidéki enyhítéssel viszont sok városban és környékén megnyitottak a kikapcsolódásra alkalmas helyszínek, köztük a játszóterek, a kilátók, az arborétumok és a teraszos éttermek. Mutatjuk, hogy pontosan melyek ezek.
Vidéki helyszínek, ahol már beindult az élet

Felpezsdült az élet a hétvégén a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülésével a vidéki településeken: az óvintézkedések betartásával újra benépesültek a pihenőhelyek, a vendéglők kerthelyiségeibe pedig visszatértek a vendégek. Most a teljesség igénye nélkül mutatunk egy listát, hogy a vidéki nagyvárosokban és környékükön mi minden üzemel már, és nyitotta meg újból kapuit. Körkép Debrecentől Pécsen át Sopronig.

Debrecen

A debreceni Nagyerdőben újra megnyitották a Békás-tavat is magába foglaló parkerdőt és a város legnagyobb játszóterét, az Ötholdas Pagonyt.

Megnyílt a vidámpark és az állatkert is.

Hétfőn a Debrecen környéki erdőgazdasági kilátókat is megnyitották a látogatók előtt. Az erdőspusztai arborétum kilátója, valamint a fancsikai és a hármashegyi kilátó is látogatható, de egyszerre kettőnél többen nem lehetnek egy-egy létesítményen.

Látogatható az erdőspusztai arborétum is, de a bemutatóházat továbbra is zárva tartják.

Szolnok

A városban fokozatosan nyitnak a kültéri sportpályák és a játszóterek.

Nyíregyháza

A Nyíregyházi Állatparkot már megnyitották, és a tervek szerint a két állatparki szálloda is kinyithat a pünkösdi hétvégén.

Győr és Sopron

A vendéglátóhelyek teraszai már mind megnyitottak. Sopronban már lehet látogatni a játszótereket is, Győrben viszont még ez a korlátozás. 

Kaposvár

A Deseda tónál is kinyithattak a büfék, újra használható a parkoló, hétfőn megkezdődött a város szökőkútjainak beüzemelése. A játszóterek kinyitása a héten dől el.

Pécs és környéke

A Mecsekerdő Zrt. kezelésében lévő Mecsextrém Park és a Zselici csühögő kisvasút is fogadott már látogatókat a hétvégén. Az előbbi kedd és vasárnap között várja – biztonsági korlátozások mellett – az érdeklődőket, míg az utóbbi hétvégenként jár.

A Duna-Dráva Nemzeti Park szabadtéri helyszínei is megnyitottak a hétvégén: a pécsi Pintér-kert Arborétum, a barcsi Dráva Kapu Bemutatóközpont, a Mohácsi Nemzeti Emlékhely és a Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont korlátozások mellett fogad látogatókat.

A pécsi állatkert – ahol egyszerre négyszázan tartózkodhatnak – kedvezményes jegyárakkal vasárnap nyílt meg és több mint 1600 látogatót vonzott.

(via MTI)

Mindeközben Budapesten:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top