Aktuális

Friss fejlemények a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

Gyors bírósági döntés született a Deák téri kettős gyilkosság ügyében, egy hónapra letartóztatták a halálos késelés gyanúsítottjait.

A bíróság egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, és egyikük két embert halálra késelt

helyszínelők

Bűnügyi helyszínelők a gyilkosság helyszínén, a József Attila utcában – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az emberöléssel gyanúsított férfi állandó bejelentett lakcímén nem tartózkodott. Ellene folyamatban lévő más büntetőeljárásokban – ismeretlen helyen való tartózkodása miatt – körözést, illetve elfogatóparancsot bocsátottak ki. A másik két gyanúsított lakhatási körülményei is bizonytalanok: egyikük nem rendelkezik érvényes lakóhellyel, egy ellenük 2019-ben indult nyomozás adatai alapján pedig, miután a szüleik kirakták őket a lakásukból, egy 6. kerületi albérletben éltek, ahol egyikük 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott a főbérlőnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság verekedett össze. Egy 18 éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. A két megszúrt fiatal – egyikőjük 16, a másik 21 éves – a helyszínen életét vesztette.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top