Aktuális

A puskában szabálytalanul bent maradt töltény okozhatta az újfehértói tragédiát

Egyre több részlet derül ki az eredendően vadászbalesetnek titulált eseményről.

Május 18-án az nlc. is megírta, hogy egy vadász által véletlen leadott lövés megsebesített egy férfit Újfehértón, és hogy a férfi később belehalt sérüléseibe. A 24.hu-nak Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy elkészült a fegyverszakértői vélemény, így megtudták állapítani, hogy kinek a golyós vadászpuskájából adták le a lövést.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság  gyanúsítottként hallgatott ki kedden egy személyt. A gyanúsított tagadja a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A panaszt a Nyíregyházi Járási Ügyészség fogja elbírálni, közölte a 24.hu-val a csoportvezető ügyész, hozzátéve, hogy ballisztikai szakértőt is rendeltek ki az ügyben.

A megdöbbentő vadászbaleset május 15-én történt Újfehértó belterületén. Egy férfi az udvaron beszélgetett, amikor eltalálta egy lövés. Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.

golyók

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

A nyomozás során kiderült, hogy az egyik fegyver csövében szabálytalanul benne maradt töltény okozhatta a tragédiát, ugyanis a férfi puskája elsült a fegyverek kiürítésekor, a lövedék pedig szerencsétlen módon pont a település irányába süvített el.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, de most halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyik a nyomozás. Megjegyzik, hogy a büntetés szempontjából ennek nincs jelentősége, ugyanis az ítélet mindkét esetben 1-5 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top