Aktuális

Most a 45 éven felüli nők is élhetnek a meddőségi kezelésekkel

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a meddőségi kezelések terén is volt leállás, ezért a csúszás miatt most kivételesen a 45. életévüket betöltött nők is igénybe vehetik a meddőségi kezeléseket.
Terhesség - Fotó: Pexels

Kiderült, hogy a 45. életévüket betöltött meddőséggel küzdő nők is igénybe vehetik a meddőségi kezeléseket, egészen a kihirdetett veszélyhelyzet végéig.

Mindez azokra a nőkre vonatkozik, akik a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt töltötték vagy töltik be a 45. életévüket, és a járvány miatt nem tudták vagy várhatóan nem fogják tudni a szükséges beavatkozásokat ezen életkor betöltése előtt megkezdeni, illetve új ciklust indítani.

Kitétel az is, hogy egészségbiztosítási finanszírozás keretében azok vehetik igénybe a meddőségi eljárást, akiknél már a 45. életévük betöltése előtt megkezdődött vagy megkezdődik a meddőségi kezelés, vagyis a kezelést végző intézmény legalább már felvette a pácienst a regisztrációs listájára.

(via)

Meddőség és minden hasznos információ az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top