Aktuális

Egy magyar egyetem sem fért a világ legjobb 500 iskolája közé

Közzétették a világ legjobb egyetemeinek listáját, a magyar intézményeknek ez nem túl nagy dicsőség.

Nincs magyar egyetem a legjobb 500-ban – ismerteti a hvg.hu a neves felsőoktatási tevékenységeket minősítő cég, a brit Quacquarelli Symonds (QS) listáját. Bár az ezres felsorolásban nyolc magyar intézmény is van, a legjobbra értékelt Szegedi Tudomány Egyetem is csupán az 501-510. hely közé fért be, a Debreceni Egyetem az 521. és 530., míg az ELTE a 601. és 610. hely közé fért be, a negyedik legjobb magyar felsőoktatási intézmény a Pécsi Tudományegyetem lett (651-700).

A Massachusettsi Műszaki Egyetem lett a legjobb (Fotó: mit.edu)

A Massachusettsi Műszaki Egyetem lett a legjobb (Fotó: mit.edu)

Négy magyar került be az utolsó kétszáz közé (801-1000), a Műszaki Egyetem, a Corvinus, a Szent István Egyetem és a Miskolci Egyetem.

A lista élén a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) lett, a második helyre a Stanford, míg a harmadikra a Harvard került. A TOP 10-be még három brit egyetem (Cambridge, UCL, Imperial College London), egy svájci (ETH) és még egy amerikai, a Chicagói Egyetem került be.

nlc.egyetem:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top