Aktuális

Azonnali vizsgálatot indított az ombudsman vasalódeszkás tornatanár ügyében

Az oktatási jogok biztosa azonnal vizsgálatot indított a makói tornatanár ügyében, aki a távoktatás kezdetén egy szórakoztató videóval motiválta a diákjait. Az ombudsman szerint megsérthették a tanár emberi méltóságát.
tornatanár vasalódeszka úszás

A koronavírus-járvány miatti korlátozások és a távoktatás bevezetésének elején, márciusban készített egy nagyon szórakoztató videót Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium tornatanára. Egy vasalódeszkán mutatta be a tanítványainak, hogyan lehet a négy fal között gyakorolni az úszást.

A vasalódeszkás tanár videója hatalmas siker volt, a tankerület vezetője azonban nem értékelte a kreativitást: a pedagógust még aznap letiltották a tanításról, és értelmetlen feladatokkal büntették. A digitális tananyagokat továbbra is el kellett készítenie minden nap, amit az igazgatónak és a tankerületi vezetőnek kellett elküldenie. Úgy, hogy a gyerekek sosem látják ezeket az anyagokat.

A Hvg.hu értesülései szerint az oktatási jogok biztosa hivatalból azonnali vizsgálatot indított makói tornatanár ügyében a tankerületi igazgató ellen. Aáry-Tamás Lajos ombudsman megítélése szerint a tankerületi igazgató döntése emberi méltóságában sértette meg a tanárt.

Olvass még jó fej tanárokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top