Aktuális

A maximális kiszabható büntetést kapta a veronai buszbaleset sofőrje

Még nem jogerős az ítélet. A veronai buszbalesetben 17-en vesztették életüket.
A maximális kiszabható büntetést kapta a veronai buszbaleset sofőrje

Pénteken, nem jogerősen 12 év börtönre ítélte a bíróság azt a magyar sofőrt, aki a magyar diákokat szállító veronai buszt vezette. A jármű 2017 januárjában egy oszlopnak csapódott, kigyulladt, 17-en meghaltak.

A veronai államügyész a magyar sofőr kérésére rövidített eljárásban ítélet, a kiszabható maximumot adta. Összesen hat embert vádoltak meg, a sofőr mellett öt olasz mérnököt.

A férfi ügyvédei fellebbeztek a büntetés ellen.

Az Indexnek nyilatkozó Szendrei Endre, aki unokahúgát veszítette el a balesetben azt mondta, a hozzátartozók most némi megkönnyebbülést éreznek. Szendrei feljelentést tesz a sofőr munkáltatója ellen, és azt is el akarják érni, hogy V. János (a sofőr) Magyarországon se vezethessen többé.

Mint korábban megírtuk, az autóbusz társasággal szerződésben álló Groupama Biztosító úgy döntött, nem várja meg a veronai buszbaleset büntetőpereinek végét. Májusban megállapodtak a teljes kártérítési fedezet felosztásáról. Rekord magas összeget, egész pontosan 1,89 milliárd forintot fizettek ki az érintetteknek.

(Kiemelt kép: MTI/Kallos Bea)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top