Aktuális

Folyamatos járattörlésekkel verik át az utasokat a légitársaságok

Nagyon olcsón adják a jegyeket, majd törlik a járatot, az átfoglalás az eredeti összeg százszorosába is kerülhet.

Hiába nyitottak meg a határok, a légitársaságok újabb és újabb járatokat törölnek; de csak miután eladták rájuk a lehető legtöbb jegyet. Nyilvánvalóan profitszerzés céljából történik mindez – írja a beérkező panaszokra és az esetek számára hivatkozva az Euronews. “Két dolgot világosan kell látni. Egyrészt nagyon alacsonyak az árak, aztán törlik a járatot. A másik dolog az, ha ha próbáljuk átfoglalni a járatot, akkor már 50-100 szoros árakat látunk. Vagyis ezzel a stratégiával próbálnak pénzt szerezni a cégek” – mondta a portálnak egy fogyasztóvédő, Jean-Philippe Ducart.

Az Euronews megkeresett több légitársaságot, ám a vádakat mindegyikük tagadja. A TUI közölte, nem kereskedelmi érdekből törölnek járatokat, hanem azt próbálják elkerülni, hogy szinte üres gépekkel repüljenek, a pénzt pedig mindenkinek visszafizetik. A Brussels Airlines szerint a kereslet hiánya miatt töröltek néhány járatot, de ezek azonos áron átfoglalhatóak.

Az Európai Bizottság is sok panaszt kap a karantén-időszak utáni foglalások ügyében. Az igazságügyi biztos azt mondta, pert fontolgatnak a légitársaságoknak falazó tagállamok ellen. Akár még kötelezettségszegési eljárásokat is indíthatnak.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

nlc.fapados

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top