Életmód

Júniusban újra felszállnak az easyJet gépei

Június 15-től újra repülnek az easyJet gépei, először az Egyesült Királyságban és Franciaországban szállnak fel, az elkövetkező hetekben pedig várhatóan tovább bővül az induló járatok száma.

A szolgáltatások visszaállítása mellett az easyJet több biztonsági intézkedést is bevezetett a személyzet és az utasok egészségének megőrzése érdekében. Az utasok, a földi és a légi kiszolgáló személyzet számára kötelező lesz a maszkviselés, a gépeket fokozottan fertőtlenítik és a fedélzeten is elérhető lesz kézfertőtlenítő szappan és törlőkendők. Ételt a járatokon még nem szolgálnak fel. Az intézkedéseket légiközlekedési hatóságokkal konzultálva, a kormányzati és orvosi tanácsokkal összhangban hajtották végre, addig maradnak érvényben, ameddig az utasok és a személyzet biztonság azt megköveteli.

Az easyJet légitársaság gépei

Az easyJet brit légitársaság repülőgépei a berlini Schönefeld repülőtéren (fotó: MTI/EPA/Oliver Lang)

Johan Lundgren, az easyJet elnök-vezérigazgatója elmondta, nagyon örülnek a júniusi indulásnak. Továbbra is figyelemmel kísérik az európai szabályozásokat és a keresletet, ezek alapján bővítik majd az újrainduló járatok számát.

nlc.fapados

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top