nlc.hu
Aktuális

Ítélet az óbudai óvónő gyilkosságának ügyében

Életfogytiglant is kaphat az óbudai óvónő gyilkosa

2019 novemberében Óbudán történt a horrorisztikus eset, amikor egy 69 éves férfi előre kitervelten, több lövéssel megölt egy óbudai óvónőt.
rendőrautó

A gyilkossággal vádlott azért esküdött bosszút, mert eredetileg együtt él lányával és annak élettársával, majd a fiatalok a fiú családjához költöztek, ezt pedig a vádlott nem tudta megemészteni. Elhatározta, hogy megöli lánya élettársának édesanyját, akit szintén felelősnek tartott a történtekért.

A vádlott amatőr, de gyakorlott lövőnek számított, egyleti tag volt és versenyeken is részt vett. A 2018. november 21-én Óbudára hajtott, magával vitte a lőszerrel betárazott, engedéllyel tartott lőfegyverét. Amikor meglátta az óvónőt, autójából négy célzott lövést adott le rá, aki meghalt.

A férfi ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg, a rendőrök viszont megtalálták, és kórházba vitték.

A Fővárosi Főügyészség a vádlott ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A törvény a vád szerinti bűncselekményt tíz évtől húsz évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. A vádlott jelenleg letartóztatásban van – írja honlapján az Ügyészség.

Nem ez az első hátborzongató bűnügy Óbudán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top