Aktuális

Beismerte bűnösségét a pedofilíával vádolt perui nagykövet

A bíróság ítéletet hozott a bűnösségét beismerő Kaleta Gáborral szemben.

A Blikk szerint kezdetét vette Kaleta Gábor volt perui nagykövet perének előkészítő ülése. A diplomata laptopján több ezer, gyerekeket ábrázoló pornográf felvételt találtak. A koronavírus-járvány miatt a diplomatát a bíróság először tárgyalás nélkül felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett, mert túl enyhének tartotta ezt az ítéletet.

A lap értesülései szerint Kaleta Gábor fehér maszkban és napszemüvegben érkezett a tárgyalóteremhez, azonban nem engedte, hogy fotó készüljön róla. A volt diplomata ügyvédje szerint ügyfelére csak pénzbüntetést kellene kiszabni, illetve, hogy az eset miatt 30 kilót fogyott.

„Mintaértékű jogász életet élt, amelynek keretében diplomáciai karriert futott be és ennek keretében szolgálta hazáját. Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét” – mondta az ügyvéd Kaleta Gáborról, aki beismerte a bűnösségét a pedofil felvételekkel kapcsolatban.

Bűnösnek vallotta magát a pedofíliával vádolt perui nagykövet

Kaleta Gábor bűnösnek vallotta magát a pedofil felvételekkel kapcsolatban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A bíróság végül egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, akinek emellett 540 ezer forint pénzbüntetést is ki kell fizetnie. A bíró indoklásában rámutatott, hogy a jelenlegi törvény háróm hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé hasonló esetekben. A büntetés végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztették, mivel a bíróság az ügyészséggel egyetértve arra jutott, hogy az enyhítő és súlyosbító körülmények mellett nincs szükség végrehajtandó szabadságvesztésre. 

További cikkeink Kaleta Gábor ügyével kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top