Aktuális

Lecsapott a vihar Budapestre, fa dőlt két emberre a Lánchídnál – videók

Jégesővel és sok csapadékkal érkezett Budapestre a zivatar, rengeteg dolguk volt a tűzoltóknak. Egy nőre és egy 14 éves lányra rádőlt egy fa.
vihar jégeső budapest

Lecsapott az előre megjósolt vihar Budapestre, hirtelen nagyon sok csapadék esett, és a főváros egyes részein jégeső is volt.

Az Időkép azt írja, a több cellából álló zivatar Budapest déli része fölött bontakozott ki, majd a belváros és Óbuda irányába fejlődött tovább, közben pedig egy hatalmas légzuhatagot is produkált.

Az I. kerületben lévő Sikló utcában rádőlt egy fa egy 46 éves nőre és egy 14 éves lányra – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A sérülteket a Szent János Kórházba vitték a mentők.

A tűzoltóknak összesen 25 helyszínen kellett beavatkozniuk Budapesten a vihar miatt – mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté elmondta, a zivatarral, olykor felhőszakadással és erős széllel járó időjárás Budapest déli részén, leginkább a XXIII. kerületben okozott gondot, de a IX. és a XIX. kerületből is érkeznek bejelentések károkról. A szél fákat és villanyoszlopokat döntött ki, az áramszolgáltató szakembereinek segítségére is szükség volt.

A Pest megyei Dunaharasztiban házak pincéjét öntötte el az esővíz, a Némedi út és a Dózsa György út találkozásánál pedig az aluljárót elárasztotta a víz, a forgalom ott már torlódik.

A Pénzcentrum azt írja, hogy a rengeteg esőt nem tudták elvezetni a csatornák, az utcákon hömpölygött a víz lefelé a II. kerületben, és volt, ahol borsónyi jég hullott:

Ilyen volt a helyzet a Szent János Kórháznál:

(MTI/nlc)

(Kiemelt kép: Facebook/Bp-i Autósok Közössége)

Így pusztítottak korábbi viharok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top