Aktuális

Gyászmenetet szerveznek a bulinegyedért

Nem csillapulnak az indulatok Belső-Erzsébetváros lakói és a szórakozni vágyók között.

A bulinegyed már évek óta komoly ütközőpontnak számít a környékbeli lakók és a megélhetésüket féltő vendéglátósok között – írja a hvg.hu. A hetedik kerületi önkormányzat csendrendelettel és a köztéri fellépések szigorításával igyekszik korádban tartani Belső-Erzsébetváros éjszakai életét, ahol sok problémát okoz a bulizók zaja, az általuk hátrahagyott szemét és a hajnalig hömpölygő tömeg a szűk belvárosi utcákon. 

Az érintett vendéglátósok, az ott dolgozók és a bulizni vágyók most azonban úgy döntöttek, ellenlépésre van szükség, ezért megmozdulást szerveznek a bulinegyedért. A környékbeli szórakozóheyleket képviselő Night Embassy of Budapest gyászmenetnek nevezte a szerdán, fél öttől kezdődő demonstrációt.

Gyászmenetet szerveznek a bulinegyedért

A bulinegyed vendéglátósai és vendégei többször kerültek már összetűzésbe a környék lakóival (Fotó: Neményi Márton)

Ahogy az A budapesti éjszaka temetése és feltámasztása elnevezésű Facebook-esemény oldalán írják: „minden vendéglátóst, szakácsot, zenészt, dj-t, producert, kollektívát, klubtulajdonost, wc-s nénit, kidobót, színészt, művészt, írót és költőt, goást, technóst, dubsteppest, rockert és rappert, minden éjszakai buszsofőrt, ápolót, futárt, promótert, hangtechnikust, kreatívot, öreget és fiatalt szeretettel várunk, hogy csatlakozzon a temetéshez, ünnepeljük együtt egy letűnt kor alkonyát!”

A megmozdulásra a bulinegyed területén kerül majd sor, a pontos helyszínt később hozzák nyilvánosságra a szervezők.

További cikkeink a bulinegyeddel kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top