nlc.hu
Aktuális

Alkoholtilalom Siófokon

Betiltanák az alkoholfogyasztást Siófok közterületein

A polgármester megtiltaná Siófokon az utcai alkoholfogyasztást, és az éjszakai alkoholvásárlást is korlátozná.
Siófok

Lengyel Róbert polgármester betiltaná a közterületi alkoholfogyasztást Siófokon, és korlátozná az éjszakai alkoholvásárlást a boltokban.

A polgármester a Facebook azt írta, a július 16-i testületi ülés elé terjeszti a két javaslatát:

  • Siófok egész területére rendelnék el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat. 
  • Korlátoznák a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást.

A polgármester ezekkel a szavakkal indokolta a javaslatait:

„Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból »kiszabaduló« ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken. […] Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva.”

A polgármester szerint a javaslatait támogatja a rendőrség is, és ha tilalmakat elfogadják, a szabályok megszegése komoly következményekkel járnak majd.

Lengyel Róbert közölte azt is, hogy fokozottan ellenőriznék Siófokon a Petőfi sétányt is, erre egy biztonsági cég közreműködésével kerül sor. Mint írta: „július közepén zárul a sétány, és feláll őrzés”.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)

Még több cikk Siófokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top