Aktuális

„Ne utazzanak ide!” – kiakadt a polgármester a koronavírus elől a Balatonhoz menekülő nyaralókon

Megteltek a nyaralók a Balatonnál, miután a budapestiek és más nyaralótulajdonosok is úgy döntöttek, hogy ha már otthon kell maradniuk a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, akkor azt a magyar tengernél teszik. A polgármesterek nem örülnek a váratlan tömegnek.

Nyílt levélben fordult a siófoki nyaralótulajdonosokhoz Lengyel Róbert, a dél-balatoni város polgármestere, miután azt tapasztalta, hogy sokan náluk kívánják átvészelni a koronavírus-járványt. A városvezető a következőket írja levelében:

„Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön! Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett. Járványveszély idején távolmaradásukkal tudják leginkább redukálni saját maguk és a helyiek veszélyeztetettségét!”

Siófokon a hétvégén sokan vonultak ki a partra, de hétköznap üresek a város utcái (Fotó: Tamás Gyetvai / Getty Images)

Siófokon a hétvégén sokan vonultak ki a partra, de hétköznap üresek a város utcái (Fotó: Tamás Gyetvai / Getty Images)

A 444.hu azt írja, hogy a Balaton-parti városban történtek egyáltalán nem egyediek. Hasonló a helyzet Kenesétől Balatonalmádiig, a hétvégén több balatoni városban óriási forgalom volt az utcákon és a parton. Csopak polgármestere azt mondta a Veszprém TV-nek, hogy a 2100 lakosú községen a helyiek mindig lakott házain kívül 2000 nyaraló van.

A nyaralók jelenléte a helyieknek sem tetszik, többen azt nehezményezik, hogy nem tartják be a koronavírus-fertőzés miatt hozott szigorú javaslatokat, és cukrászdákba, sörözőkbe, játszóterekre járnak. A 444 azt írja, hogy azóta valószínűleg változhatott a helyzet, mivel a legtöbb általuk megkérdezett forrás arról számolt be, hogy a tóparti városokban csend honol.

Aktuális híreink a koronavírus kapcsán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top