Aktuális

Tízpercenként meghal egy koronavírus-fertőzött Iránban

A koronavírus-járvány miatt több tízezer elítéltet bocsátottak szabadon a perzsa országban.

Drámai a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet Iránban. Tízpercenként meghal egy ember, akit az új koronavírus betegített meg – közölte csütörtökön a teheráni egészségügyi minisztérium szóvivője. A Közel-Keleten a járvány által legsúlyosabban érintett országban a halálos áldozatok száma 1284-re emelkedett, miután az utóbbi 24 órában újabb 149 fertőzött vesztette életét.

Iránban már 18 ezer fölött van az új koronavírusos esetek száma. A járványellenes kampányt vezető Ali Reza Zali által közölt adatok azt mutatják: ugyan az egy nap alatt elhunytak száma emelkedett, a 24 óra alatt észlelt új fertőzések száma némi lassulást mutat.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint azonban így is óránként 50 újabb ember fertőződik meg.

Szerda este a helyi állami televízió bejelentette, hogy tízezer elítélt, köztük több politikai fogoly részesül amnesztiában a perzsa újév alkalmából, nekik nem is kell visszatérniük a börtönbe. A koronavírus-járvány miatt már a hét elején elrendelték 85 ezer elítélt ideiglenes szabadon bocsátását.

(MTI)

Aktuális híreink a koronavírus kapcsán az nlc.hu-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top